Achk ve BeyinBülent Madi2010

Achk yanëlgë mëdër? Zeka ile ilgisi var mëdër? Ask’a Erenler kimdir? Ve daha birçok soru sorarëz achk kavramënë tanëmlayabilmek için… Ve birçok kez kelimeler yetmez yachadëëmëz o biricik duyguyu paylachmaya. Belki chiir veya roman, belki bir charkë, belki bir resim, belki de bir koku birçok anëyë aniden ortaya çëkarëverir… Achkëmëzë bir yol bulup anlatmamëza ramen hep bir cheylerin eksik kaldëënë düchünürüz. Ve bizim anlatamadëëmëz duygularë ve durumlarë açëklayacaënë düchündüümüz bilimin kapësënë çalarëz. Bu kitap bu amaçla yazëldë. Achk konusunda erenlerin yüzyëllardër söylediklerini ve bilimin yeni yeni ulachtëë bazë bulgularë aktarmak için… Ve bu kitap dünyanën herhangi bir yerinde yazëlan bir kitaptan Türkçe’ye çevrilmedi; bizim kültürümüzü temel alarak dünyadaki tüm insanlarën ortak özellikleri üzerine yazëldë. Okuyucularla birlikte düchünüp “Achk nedir?”i hissettirmek ve “Beyinde neler oluyor?” “Acaba achk süresini uzatabilir miyiz?” veya “Vaz më geçelim bu ichten?” sorularëna da cevap aramak için yazëldë. Son soru: Achk gürültüye katlanër më?

2010 Editions Goa

Aucun membre n'a lu ce livre

Aucun membre ne veut lire ce livre

Aucun membre ne possède ce livre

commentaire